Acțiune socială de Sfintele Paști în Protoieria Sector IV Capitală

În perioada în care ne aflăm, în care ne pregătim pentru întâmpinarea Învierii Domnului, Protoieria Sector IV Capitală și-a propus să aducă lumină și bucurie în casele celor care nu-și pot permite o masă îmbelșugată de Sfintele Paști. Activitatea s-a desfășurat la inițiativa părintelui protopop, Pc. Pr. Ionuț Bărbulescu, prin Biroul de asistență socială a Protoieriei Sector IV Capitală, coordonat de doamna Cristina Untaru, asistent social. Astfel, la începutul lunii aprilie 2023, mai multe parohii s-au mobilizat în colectarea de alimente neperisabile, care au fost sortate și pregătite pentru a fi oferite la sediul Cantinei Sociale „Sfânta Muceniță Filofteia” a Asociației Diaconia – Filiala Sector 4, din Str. Ilie Oprea nr. 7.

Acțiunea s-a concretizat în ziua de miercuri, 12 aprilie 2023, când cei 50 de beneficiari aflați în evidența Biroului de asistență socială au primit pachetele cu alimente. Produse pentru masa de Sfintele Paști, cozonaci și alimente de bază, donate prin Parohiile Bucur Ciobanul, Sfântul Haralambie – Belu, Eroilor Martiri din Decembrie 1989, Sfinții Trei Ierarhi, Sfântul Proroc Daniel, Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul, Sfinții Arhangheli Huedin și Capela Spitalului Sfântul Luca, au fost oferite beneficiarilor la sediul Cantinei sociale. Pachetele au fost împărțite de Pc. Pr. Daniel-Florin Enașcu, administratorul cantinei sociale, care le-a rostit și un cuvânt de folos celor prezenți.

Prin eforturile tuturor parohiilor din Sectorul 4, familiile celor 50 de beneficiari din diverse categorii de risc – bătrâni singuri, familii cu foarte mulți copii, familii monoparentale, familii cu mai mulți membri bolnavi cronici – primesc zilnic, pe parcursul întregului an, porții de mâncare caldă prin Cantina socială „Sfânta Filofteia” din cadrul Asociației Diaconia – Filiala Sector 4.

A consemnat Pr. Vlad Mîndru

  • Asistență Socială

    În cadrul Protoieriei Sector IV Capitală funcţionează un birou de Asistenţă Socială, având ca obiectiv desfășurarea unor activităţi în vederea sprijinirii morale și materiale a persoanelor aflate în dificultate.
    Asistent Social: Cristina Untaru
    untarucristina@yahoo.com

    Trimite un mesaj